H&D FoE

2023 Évforduló esemény 2.

2023. március 19. 00:30 - Hellgate

Eseményablak, minijáték

2023_anniversary_loading_screen_a.png

A helyes megjelenés érdekében aki telefonról nyitja meg a blogbejegyzést, az a böngésző jobb felső sarkában a három függőles ponttal nyissa meg a menüt, és ott válassza ki az asztali webhely módot (alulról a harmadik opció). 

A blogbejegyzést a Fandom adatai alapján állítottuk össze, amely a bétán futott eseményre épül. Az éles szervereken futó esemény ettől eltérhet.

1.Fő és napi küldetések, Új épületek

- Napi nyeremények, Alternatív nyeremények bétán

- Nagydíjak

- Feladatsor excel táblázatban letölthető...

 

Eseményablak

 

 Az évfordulós eseményre új minijátékkal készült az Inno. A játék célja, hogy a játéktáblán szabadítsuk ki a bezárt kristályokat, melyet azonos fajtájú és szintű kristályok párosításával lehet elérni. A kristályokból kulcsokat lehet összerakni, melyeket ládák nyitására használhatunk fel. A ládákból esnek a napi és egyéb jutalmak. A bezárt kristályok szabadítása valamint a ládák nyitása is ad ligapontot, amellyel az esemény nagydíjait - és végül a fődíjat kaphatjuk meg. Figyelem! Az épület - a Szt. Patrick eseményhez hasonlóan alapból 10. szintű, de ha megszerezzük az arany fejlesztőt, akkor egy lényegesen erősebb, 11-es szint nyitható ki. Az arany fejlesztő megszerezhető pénzért, megnyerhető a ligában valamint a sok-sok-sokadik nagydíjként is megszerezhető.

esemeny.png

 

A játéktér elemei 

0.tabla_visszaallito.png  tabla_ures.png

  screenshot_2023-03-05_at_16-57-47_forge_of_empires.png A játéktábla letakarítása. Az első és második ikont addig látjuk, amíg vannak bezárt kristályok a játéktéren, a harmadikat pedig akkor, ha már minden kristályt kinyitottunk. Alapesetben csak akkor lehet új játéktáblát kérni, ha már minden kristály ki van szabadítva, azonban naponta egyszer ingyen kérhető új játéktábla akkor is, ha még vannak bezárt kristályok. Minden további reset energiaköltséggel jár.

1. A felhasználható energia. Az összegyűjtött energiát szabad kristályok vásárlására tudjuk alapvetően fordítani, melynek segítségével a bezárt kristályok kiszabadíthatóak. Egy szabad kristály 10 energy_1.pngenergiába kerül, és bármilyen fajtájú és szintű kristályt kaphatunk. A szabad kristályok sosem tartalmaznak kulcsrészletet!

2. Ezzel a gombbal a liga ablaka nyitható meg, ahol láthatjuk, hogy éppen melyik ligában vagyunk, az eddig összegyűjtött pontokat, az egyes ligákhoz tartozó minimum pontszámot, valamint a ligák nyereményeit.

3. Nagydíjak. Itt láthatjuk, hogy a következő (fizetős és ingyenes) nagydíj melyik lesz. Valamint, hogy annak megszerzéséhez mennyi pont szükséges még. Rákattintva megnyílik a nagydíjak ablaka, ahol megnézhetjük és begyűjthetjük a nagydíjakat.

4. Napi speciális nyeremény. Naponta egyszer lecserélhető, ekkor a cserelistáról kapunk egy véletlenszerű jutalmat, amit a ládák nyitásával változó eséllyel megszerezhetünk.

5. uj_ko.png Szabad kristály vásárlása energiáért. Egy szabad kristály 10 energy_1.png energiába kerül és egy azonos szintű és típusú másik kristállyal tudjuk párosítani. A párosítás hatására egy szinttel erősebb kristályt fogunk kapni. A kristályok maximum negyedik szintűek lehetnek. 2 db 4. szintű kristály párosítása szintén egy negyedik szintű kristályt hoz létre. Csak azonos típusú kristályok párosíthatóak.

kovek.png

A bezárt kristályok kulcsrészletet tartalmaznak. Vagy a kulcs also.png alsó vagy a felso.png felső felét. A  kiskek.png szabad kristályok sosem tartalmaznak kulcsot (ezeket vesszük majd 10 energiáért). Ha egy szabad kristály kulcsrészletes kristállyal van párosítva, akkor az új kristály megörökli a kulcsrészletet ( pl. kulcstalan kristály + alsó kulcsos kristály = eggyel magasabb szintű alsó kulcsos kristály). Ha egy alsó kulcsrészletes kristályt egy felső kulcsrészletes kristállyal párosítunk, akkor egész kulcsot kapunk, amit már láda nyitására fel lehet használni. Cél, hogy minél több egész kulcsot gyűjtsünk, miközben a lehető legkevesebb energia felhasználásával kiszabadítjuk az összes bezárt kristályt.

6. kulcs_beszedo.png piros.pngkek.pngzold.png A kulcsos kristályokból a kulcsok kinyerése. Ha készen van egy kristály, de legkésőbb akkor, amikor kiszabadítottuk az összes bezárt kristályt, a kristályból kinyerhetjük a kulcsokat. Ekkor a kész kristályt meg kell fogni és a középső kulcsos gombra kell kattintani. Ekkor a kristály eltűnik a játéktérről és a kulcsokat jóváírják a "számlánkon". A képeken negyedik szintű egész kulcsos kristályok láthatóak, lehetőleg ilyenek igyekezzünk gyártani, mert ezekben van a legtöbb kulcs.

A piros.png piros kristályból red_key_1.png piros kulcs, a kek.png kékből blue_key.png kék kulcs, a zold.png zöldből pedig green_key_1.png zöld kulcs nyerhető ki. A piros kulcs megszerzésének nagyobb az esélye, mint a másik kettőé!

7. bezart_kristaly.png Bezárt kristályok. Ezeket kell kiszabadítanunk, valamint a beléjük zárt kulcsokat a kristályok párosításával kiszednünk.

8. A nyitható ládáink. Mindig van egy arany, egy ezüst és egy bronz láda, amelyeket erősségtől függő számú kulccsal lehet kinyitni. a ládákra tapizva (vagy az egeret ráhúzva) láthatjuk, hogy milyen nyeremény eshet belőlük és milyen eséllyel. A jobb oldalon a láda nyitásához szükséges kulcsmennyiség, valamint a rendelkezésre álló kulcsok száma fajtánként. Mivel a red_key_1.png piros kulcs megszerzésének a legnagyobb az esélye, igyekezzetek úgy nyitogatni a ládákat, hogy a kulcsok egyenletesen fogyjanak, különben színhiány alakulhat ki és sok kulcs beragad. Az alábbi képen az egyes ládák nyitásához szükséges kulcsmennyiség, a nyitással szerezhető pontszám (a nagydíjakhoz kell) és a napi speciális jutalom megszerzésének esélye látható.

ladak_nagy.png

 

A minijáték működése

 

A kristályok párosítása szabad kristályok felhasználásával

A uj_ko.png szabad kristály gomb megnyomásával 10 energy_1.pngEnergiáért kapunk random kristályt. Bármilyen szintű kristályt kaphatunk így, de a magasabb szintű kristályok megjelenésének kisebb az esélye.

kovek_1.png

A frissen megszerzett szabad kristály felhasználásával kiszabadíthatunk egy azonos szintű és típusú bezárt kristályt. Minden bezárt kristály kulcsrészletet is tartalmaz - vagy az alsó vagy a felső kulcsrészt. Legyetek nagyon figyelmesek, hogy melyik kristályt nyitjátok ki (a szabad kristály felhasználásával eggyel magasabb szintű, az eredeti kulcsrészletet tartalmazó kristályt fogunk kapni. Ezt az új kristályt már egy azonos szintű és típusú, de a MÁSIK kulcsrészletet tartalmazó kristállyal kell majd párosítani, hogy egész kulcsot kapjunk.) 

1. példa

kulcs_menet.png

1. lépés

kiskek.png

+

kiskek_also.png

=

2kek_also.png

 

2. lépés

2kek_also.png

+

2kek_felso.png

=

3kekkulcs.png

 

3.lépés

3kekkulcs.png

+

3kekkulcsalso.png

vagy

3kekkulcsfelso.png

=

kek.png

 

2. példa

kulcs_menet_2.png

1_1.png

+

2.png

+

3.png

=

piros.png

 

3. példa

nevtelen.png

1. lépés

zold_1.png

+

zold_2.png

=

zold4.png

 

2. lépés

zold4.png

+

zold_3.png

=

zold.png


 

1.Fő és napi küldetések, Új épületek

- Napi nyeremények, Alternatív nyeremények bétán

- Nagydíjak

- Feladatsor excel táblázatban letölthető...

 

Szövegszerkesztő:portrait_25.jpg Donna a Macskabolond

Forrás: FoE angol  Wiki oldal.  

Szólj hozzá!
Címkék: események

A bejegyzés trackback címe:

https://foe-hd.blog.hu/api/trackback/id/tr718074458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása