H&D FoE

Épületek hatékonysága

2022. március 18. 17:40 - Hellgate

letoltes.png

 

A helyes megjelenés érdekében aki telefonról nyitja meg a blogbejegyzést, az a böngésző jobb felső sarkában a három függőles ponttal nyissa meg a menüt, és ott válassza ki az asztali webhely módot (alulról a harmadik opció).

A blogbejegyzést a Fandom adatai alapján állítottuk össze.

Vajon melyik épület a jobb? A sashegy vagy a varjúfészek? Az olimpiai kincstár vagy a kelta tanya? Akinek kevés a helye a városában, és azt szeretné minél optimálisabban kitölteni, biztosan elgondolkodott már hasonló kérdéseken. Ezek megválaszolásához szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

 Az alábbi linken egy online exceltáblázatot találtok, amelyben összeszedtük 

 - egyrészt a támadó sereg támadását attack_boost_for_attacker.png (piros kard) és a támadó sereg védekezését defense_boost_for_attacker_eredmeny.png (piros pajzs) támogató,

-  másrészt a legnépszerűbb eseményépületeket és azok legfontosabb tulajdonságait.

Azért, hogy az eseményépületek egymással összehasonlíthatóak legyenek, az egyes - érdeklődésre jobban számot tartó - tulajdonságaihoz egy fontossági szorzót rendeltünk. Ez alapján a szorzó alapján számozunk egy méretfüggő hatékonyságot. Minél magasabb ez a számított hatékonyság-mutató, annál hasznosabb számunkra az épület. Mivel az épületek által biztosított bónuszok a különböző korokban eltérnek, így ezt a hatékonyság-mutatót minden egyes korra vonatkozó értékeknél kiszámoljuk.

 Figyelem! Minimális excel ismeret elengedhetetlen a helyes működéshez!!

Az excel használata:

Az excel tartalmi része zárolt, nem tudjátok módosítani az adatokat. Viszont a fontossági szorzót - melyet az eseményépületek munkalapjának első sorában találtok meg, szabadon módosíthatjátok attól függően, hogy számotokra mi a fontos - FP termelés, a támadó sereg támadása és védelme vagy valami más. 

kepernyokep_2022-03-18_16-58-57.png

A fontossági szorzó értéke lehetőleg pozitív egész szám legyen. Felső korlátja nincs, minél nagyobb a különbség a fontos és a nem fontos bónuszokhoz tartozó értékek között, annál látványosabb lesz az eredmény.

A szorzók beállítása után tegyetek szűrőt a korra, válasszátok ki azt a kor, amelyik érdekes számotokra és lehet is böngészni, hogy melyik épület a legszuperebb. Minél nagyobb a súlyozott hatékonyság oszlopban található szám, annál hatékonyabb a fontosnak ítélt bónusza az épületnek.

kepernyokep_2022-03-18_17-03-13.png

kepernyokep_2022-03-18_17-04-11_1.png

kepernyokep_2022-03-18_17-04-22.png

kepernyokep_2022-03-18_17-04-52.png

 Figyelem! Ha többen használjátok egyszerre az excelt, akkor előfordulhat, hogy nem az általatok beállított fontossági szorzókat használja a munkafüzet, mert közben egy másik felhasználó már átírta. Az ilyen baleseteket elkerülendő, az alábbi google drive linkről le tudjátok tölteni az excelt és offline biztonságosan használhatjátok.

Jó szórakozást :)

Szövegszerkesztő:portrait_25.jpg Donna a Macskabolond

Szólj hozzá!
Címkék: tipp épületek

A bejegyzés trackback címe:

https://foe-hd.blog.hu/api/trackback/id/tr3117783826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása